• Ma-vr <23u, Zo <11u besteld, vandaag verzonden
  • Gratis verzending vanaf € 99,-!
  • Altijd 14 dagen bedenktijd!

9.6> 9000 reviews!

Gebruik de code VOORJAAR10 en ontvang 10% extra korting op alles (m.u.v. reizen & cursussen)

Clear
Close

Hilliene Reitsema - 15 / Dec / 2023

Vegan Herfst Stoofpot uit de Dutch Oven

Hoe maak je de lekkerste Vegan Stoofpot uit de Dutch Oven? Met dit herfstige weer is het weer tijd voor stevige maaltijden. Het seizoen met veranderende bladeren en frisse lucht, warmte van een knetterende kampvuur en de heerlijke aroma’s van een smaakvolle stoofpot uit een gietijzeren pan. Laat je door ons en de natuur inspireren. 

Vegan Herfst Stoofpot uit de Dutch Oven
Bushcraftshop Blog

Vandaag hebben wij een speciale herfstverassing voor je: een Vegan herfststoofpot, te bereiden in een van onze gietijzeren pannen van Origin Outdoors, Robens of Petromax. De stoofpot is zowel thuis, als op open vuur te bereiden. Want gietijzer kan op beide! 

Geniet van een heerlijke maaltijd terwijl je de buitenlucht verkent. 

Deze stoofpot zit boordevol seizoensgebonden groenten, kruiden en verwarmende specerijen, en is volledig vrij van dierlijke producten. Of je nu een doorgewinterde buitenkok bent of gewoon op zoek bent naar een makkelijk en smakelijk herfstgerecht, we got you! 

Foto: Origin Outdoors Rocketstove

First things first! Wat haal ik in huis? 

Stap 1: Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 wortels, in plakjes gesneden
  • 2 pastinaken, in stukjes gesneden
  • 2 aardappelen, in blokjes gesneden
  • 200 g champignons, in plakjes gesneden
  • 1 kopje rode linzen, goed afgespoeld
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl komijn
  • 1 tl tijm
  • 1 laurierblad
  • 1 liter groentebouillon
  • Zout en peper naar smaak

Foto inspiratie: Petromax Dutch Oven FT6

Stap 2: Bereidingsinstructies

Plaats je gietijzeren pan boven een open vuur of kampvuur en laat deze goed opwarmen.

Voeg de olijfolie toe en bak de gehakte ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn.

Voeg de wortels, pastinaken, aardappelen en champignons toe. Roer goed en bak gedurende enkele minuten.

Voeg de rode linzen, gerookt paprikapoeder, komijn, tijm en laurierblad toe. Roer alles goed door.

Giet de groentebouillon in de pan. Breng de stoofpot aan de kook en laat sudderen.

Plaats het deksel op de gietijzeren pan en laat de stoofpot ongeveer 30-40 minuten sudderen, of totdat de groenten en linzen zacht en gaar zijn. Controleer af en toe en roer om.

Breng de stoofpot op smaak met zout en peper naar wens.

Serveer de vegan herfst stoofpot warm en geniet van de smaken van het seizoen. TIP! Kijk eens naar ons Kupilka of Barebones servies! 

 

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Bushcraftshop BV 9.5 / 10 - >9000 Reviews @ Kiyoh - Thuiswinkel Waarborg
->
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »