Hilliene Reitsema - 15 / Dec / 2023
Vegan Herfst Stoofpot uit de Dutch Oven
Hoe maak je de lekkerste Vegan Stoofpot uit de Dutch Oven? Met dit herfstige weer is het weer tijd voor stevige maaltijden. Het seizoen met veranderende bladeren en frisse lucht, warmte van een knetterende kampvuur en de heerlijke aroma’s van een smaakvolle stoofpot uit een gietijzeren pan. Laat je door ons en de natuur inspireren.
Vandaag hebben wij een speciale herfstverassing voor je: een Vegan herfststoofpot, te bereiden in een van onze gietijzeren pannen van Origin Outdoors, Robens of Petromax. De stoofpot is zowel thuis, als op open vuur te bereiden. Want gietijzer kan op beide!
Geniet van een heerlijke maaltijd terwijl je de buitenlucht verkent.
Deze stoofpot zit boordevol seizoensgebonden groenten, kruiden en verwarmende specerijen, en is volledig vrij van dierlijke producten. Of je nu een doorgewinterde buitenkok bent of gewoon op zoek bent naar een makkelijk en smakelijk herfstgerecht, we got you!
Foto: Origin Outdoors Rocketstove
First things first! Wat haal ik in huis?
Stap 1: Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 1 ui, fijngehakt
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 wortels, in plakjes gesneden
- 2 pastinaken, in stukjes gesneden
- 2 aardappelen, in blokjes gesneden
- 200 g champignons, in plakjes gesneden
- 1 kopje rode linzen, goed afgespoeld
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl komijn
- 1 tl tijm
- 1 laurierblad
- 1 liter groentebouillon
- Zout en peper naar smaak
Foto inspiratie: Petromax Dutch Oven FT6
Stap 2: Bereidingsinstructies
Plaats je gietijzeren pan boven een open vuur of kampvuur en laat deze goed opwarmen.
Voeg de olijfolie toe en bak de gehakte ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn.
Voeg de wortels, pastinaken, aardappelen en champignons toe. Roer goed en bak gedurende enkele minuten.
Voeg de rode linzen, gerookt paprikapoeder, komijn, tijm en laurierblad toe. Roer alles goed door.
Giet de groentebouillon in de pan. Breng de stoofpot aan de kook en laat sudderen.
Plaats het deksel op de gietijzeren pan en laat de stoofpot ongeveer 30-40 minuten sudderen, of totdat de groenten en linzen zacht en gaar zijn. Controleer af en toe en roer om.
Breng de stoofpot op smaak met zout en peper naar wens.
Serveer de vegan herfst stoofpot warm en geniet van de smaken van het seizoen. TIP! Kijk eens naar ons Kupilka of Barebones servies!