• Ma-vr <23u, Zo <11u besteld, vandaag verzonden
  • Gratis verzending vanaf € 99,-!
  • Altijd 60 dagen bedenktijd!

9.6> 9000 reviews!

Jet Jongepier - 05 / Oct / 2022

Recept | Wafels bakken met wild fruit! #WomansWednesday

Wafels bakken, midden in de natuur met wild geplukt fruit!

Recept | Wafels bakken met wild fruit! #WomansWednesday
Bushcraftshop Blog

Hou jij van bakken, natuur én van wafels? Dan raden we je zeker aan om verder te lezen!
Vandaag hebben we namelijk speciaal voor jou, een lekker recept wat je kunt maken boven een kampvuur, met het Petromax wafel vuur-ijzer.

Voor wafels heb je nodig:

Beslag!

Je kunt het beslag thuis alvast voorbereiden en vervolgens in een fles gieten om mee te nemen, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het beslag ter plekke in elkaar te flansen. Als je ervoor kiest om het beslag dus niet thuis voor te bereiden, vergeet dan niet om alle spullen mee te nemen die je daar nodig zal hebben. Zoals een beslagkom, een garde en natuurlijk alle ingrediënten. (Let wel: Hoe minder je mee hoeft te sjouwen, hoe beter natuurlijk!)

Recept voor 6 stuks wafels

      • 190 ml lauwe melk
      • 130 gram roomboter (gesmolten)
      • 170 gram bloem
      • Iets minder dan de helft van een zakje bakpoeder
      • 1 en een half ei
      • Snufje zout
      • Drie kwart van een zakje vanillesuiker
      • 75 gram witte basterdsuiker
      • Olijfolie of boter om je ijzer in te vetten
      • Poedersuiker

Als het nog wildpluk seizoen is kun je deze plukken voor op de wafels als topping:

      • Bosbesjes
      • Bramen
      • Aardbeitjes

Optioneel:

      • Chocoladereep om chocoladesaus van te maken (hmm lekker!)

En ook niet te vergeten:

  • Petromax Wafel Vuur-IJzer Lang of de korte versie!
  • Bakkwastje
  • Een bordje en bestek
  • Om de chocoladesaus te maken heb je twee pannetjes nodig, of nog veel beter: De Zebra Billy Camping Pot. Dit is een lichtgewicht camping pot, dankzij het binnenste pannetje is hij niet alleen geschikt voor ‘au bain-marie’, maar ook voor vele andere doeleinden met betrekking tot het buiten koken.

Tijd om aan de slag te gaan!

Als er nog bessen en ander fruit te vinden is, dan is het verstandig om deze eerst te plukken en te verzamelen, zodat je deze niet nog hoeft te gaan zoeken terwijl de versgebakken wafel al op je bordje ligt te wachten. Zoek gelijk ook een Y-vormige stok, deze heb je later nodig om het wafelijzer te installeren in het vuur.

Het is ook handig dat als je het beslag ter plekke gaat maken, je ervoor zorgt dat je vuurtje alvast brandt.

Mocht je er een chocoladesausje bij willen, dan kun je het beste alvast het pannetje/zebra billy camping pot vullen met water en deze op of naast het vuur zetten. Het is belangrijk dat het water net niet kookt wanneer je het binnenste pannetje erin zet. Kijk af en toe even of het water niet kookt en roer af en toe door het pannetje! Is alles bijna gesmolten, dan haal je het pannetje van het vuur en roer je nog eens goed door totdat alle chocolade gesmolten is. Stem dit even af met het bakken van de wafels!

Mix de eieren in een beslagkom, doe dit ongeveer 2 minuten tot dat het een luchtig beslag wordt. Je kunt dit met een mixer doen, of gewoon met de garde. Vervolgens voeg je een snufje zout, de basterdsuiker en de vanillesuiker aan het beslag toe en mix je dit ongeveer 3 minuten mee. Daarna voeg je de gesmolten boter toe, samen met de melk. Dit mix je kort mee, totdat het een egaal mengsel is geworden.

Dan voeg je nu de bloem toe, samen met het bakpoeder. Dit meng je er kort doorheen. Nu is het tijd om het beslag even met rust te laten voor een paar minuutjes.

In die paar minuten heb jij tijd om het wafelijzer alvast voor te verwarmen in het vuur. Let op! Vet het ijzer altijd eerst in met boter of olie. Leg het ijzer boven hete smeulende kolen en niet boven de directe vlammen, zodat het ijzer gecontroleerd en gelijkmatig wordt verhit.

Tijd om te bakken!

Giet het beslag in het ijzer. Kijk uit dat je je handen niet verbrand! Aan het handvat zit een sluiting, wanneer je deze dicht klikt blijven de ijzers op elkaar zitten.

Gebruik de Y-vormige stok om de steel van het wafelijzer op te laten rusten, zo hoef je niet continu het gewicht van het ijzer te dragen als deze in het vuur ligt.

Afhankelijk van de warmte van je vuur en de afstand van het wafelijzer tot het vuur, zouden de wafels ongeveer na 5 tot 10 minuten gaar moeten zijn. De eerste wafel is net als de eerste pannenkoek, je weet nooit gelijk hoe deze uitpakt. Kijk dus goed naar het resultaat van je eerste wafel, je kunt aan de hand daarvan bepalen hoelang je ze ongeveer op het vuur moet houden.

En nu… smullen maarrr!

Leg de wafels op je bord en strooi er wat vers geplukt fruit (of fruit uit de supermarkt) overheen. Maak ‘m af met je warme chocoladesausje en wat poedersuiker en… ho wacht even! Maak nog even een foto van jouw creatie en tag ons op Instagram, @bushcraftshop. Of stuur je foto door, zodat wij deze kunnen delen. Eetsmakelijk!!!

 

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Thuis Voorbereid – Overleven in Je Eigen Huis
    13 / Dec / 2024

    Jet Jongepier - 05 / Oct / 2022

    Thuis Voorbereid – Overleven in Je Eigen Huis

  • Overleven in de natuur tijdens een ramp : Wat heb je nodig?
    13 / Dec / 2024

    Jet Jongepier - 05 / Oct / 2022

    Overleven in de natuur tijdens een ramp : Wat heb je nodig?

  • Welke Tent Past bij Jouw Avontuur?
    03 / Dec / 2024

    Jet Jongepier - 05 / Oct / 2022

    Welke Tent Past bij Jouw Avontuur?

  • Het inspirerende verhaal van onze ambassadeur Miriam Lancewood
    22 / Jul / 2024

    Jet Jongepier - 05 / Oct / 2022

    Het inspirerende verhaal van onze ambassadeur Miriam Lancewood

  • Ontdek de vrijheid van barefoot wandelschoenen
    13 / May / 2024

    Jet Jongepier - 05 / Oct / 2022

    Ontdek de vrijheid van barefoot wandelschoenen

  • Gastblog: De kunst van het niets doen door Miriam Lancewood
    30 / Apr / 2024

    Jet Jongepier - 05 / Oct / 2022

    Gastblog: De kunst van het niets doen door Miriam Lancewood

  • Wat is een Underquilt?
    14 / Feb / 2024

    Jet Jongepier - 05 / Oct / 2022

    Wat is een Underquilt?

  • Een gegarandeerd lekker buitenkookfeest met Petromax.
    22 / Dec / 2023

    Jet Jongepier - 05 / Oct / 2022

    Een gegarandeerd lekker buitenkookfeest met Petromax.

  • Vegan Herfst Stoofpot uit de Dutch Oven
    15 / Dec / 2023

    Jet Jongepier - 05 / Oct / 2022

    Vegan Herfst Stoofpot uit de Dutch Oven

  • Geroosterde Wintergroenten uit de Dutch Oven
    15 / Dec / 2023

    Jet Jongepier - 05 / Oct / 2022

    Geroosterde Wintergroenten uit de Dutch Oven

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Bushcraftshop BV 9.5 / 10 - >9000 Reviews @ Kiyoh - Thuiswinkel Waarborg
->
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »