• Ma-vr <23u, Zo <11u besteld, vandaag verzonden
  • Gratis verzending vanaf € 99,-!
  • Altijd 60 dagen bedenktijd!

9.6> 9000 reviews!

Hilliene Reitsema - 11 / May / 2023

Klassiek stoofvlees recept voor in de Dutch Oven

Als je van buiten koken houdt, kun je niet fout gaan met een Petromax Dutch Oven. In deze blogpost delen we een heerlijk recept voor een klassieke runderstoofpot bereid in een Petromax Dutch Oven. Ook geven we tips voor het goed gebruiken en onderhouden van je Dutch Oven zodat je er nog jaren van kunt genieten. Kook met ons mee!

Klassiek stoofvlees recept voor in de Dutch Oven
Bushcraftshop Blog

Net als vroeger!De klassieke stoofpot. Een recept waar al eeuwen veel liefde aan wordt gegeven en altijd genieten is. Een stevige stoof is een perfecte maaltijd tijdens je outdooravontuur, omdat het goed vult na bijvoorbeeld een lange wandeling en de hele dag buiten zijn. Met zijn rijke smaak staat de stoofpot vaak bovenaan de receptenlijst van menig outdoorkok in de Dutch Oven. 

Het lekkere aan van een stoofpot is dat het kan worden gemaakt met heel veel verschillende ingrediënten, waardoor het een veelzijdig gerecht is dat kan worden aangepast aan elke smaak, voedingsvoorkeur of speciaal dieet. In dit recept maken wij de klassieke runderstoofpot in de Dutch Oven, die een heerlijk en mals stuk vleesschotel zal creëren.

Pak je favoriete pan erbij! Laten we beginnen... 

Foto: Petromax Dutch Oven FT6 (met pootjes) 

Er zijn ontelbaar veel heerlijke Dutch Oven recepten, maar een van de beste en meest klassieke is stoofvlees. Wij delen vandaag met jullie een recept om te proberen maar ook om zelf mee te variëren! Lust je een ingrediënt niet of eet je liever vegan/vegetarisch? Dan is de stoofpot hét recept om makkelijk te wijzigen naar persoonlijke smaak. Ons recept: 

Ingrediënten

1 kilo beef, in blokjes gesneden 
2 eetlepels olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 eetlepels tomatenpuree
3 kopjes runderbouillon
1 kop rode wijn (bijv. merlot of een lekkere chianti) 
3 wortelen, geschild en in stukjes gesneden
2 stengels bleekselderij, fijngesneden
2 aardappelen, geschild en in stukjes gesneden
1 theelepel gedroogde tijm
2 laurierblaadjes
Zout en peper naar smaak

Foto: Petromax Dutch Oven FT12 (met pootjes) 


Instructies

Verwarm je oven voor op 160 graden (of op hete kolen/briketten in het vuur) 

Verhit de olijfolie in een Nederlandse oven op middelhoog vuur. Voeg de blokjes rundvlees toe en bak tot ze aan alle kanten bruin zijn, ongeveer 5 minuten.

Haal het rundvlees uit de braadpan en zet opzij.

Voeg de ui toe aan de Dutch Oven en kook tot ze zacht is, ongeveer 5 minuten. Voeg de knoflook en tomatenpuree toe en bak nog 2 minuten.

Voeg de runderbouillon, rode wijn, wortelen, selderij, aardappelen, tijm en laurierblaadjes toe aan de braadpan. Roer om te combineren.

Doe het vlees terug in de braadpan en breng het mengsel aan de kook.

Dek de braadpan af met het deksel en zet hem in de voorverwarmde oven.

Laat 2-3 uur koken, of tot het vlees zacht is en de groenten gaar zijn.

Breng op smaak met zout en peper.

Serveer warm met bijvoorbeeld stokbrood of Turks brood en geniet van je heerlijke Dutch Oven beef stamppot!

Foto: Petromax Dutch Oven tafel FE45

Hoe gebruik ik de Dutch Oven van Petromax?

De Petromax Dutch Oven is een robuuste gietijzeren (braad)pan die perfect is om te koken boven een open vuur, op een fornuis (zowel inductie als gas) of in een oven. Het is goed om te weten hoe je de Dutch Oven gebruikt en verzorgd: 

1. Klaar voor een warming-up? 

De Dutch Oven voorverwarmen: Bij het koken met een Dutch Oven is het essentieel om deze voor te verwarmen voordat je je ingrediënten toevoegt. Dit zorgt ervoor dat je eten gelijkmatig kookt en dat de Dutch Oven warmte vasthoudt. Om voor te verwarmen zet je de Dutch Oven op een warmtebron en laat je hem ongeveer 10-15 minuten opwarmen.

2. Start met koken!

Ingrediënten toevoegen: Zodra de Dutch Oven is voorverwarmd, kun je beginnen met het toevoegen van je ingrediënten. De Petromax Dutch Oven is ook geschikt voor het bereiden van stamppotten, stoofschotels, soepen, braadstukken, taarten en brood.

3. Regulatie van temperatuur 

Pas de temperatuur aan: de Petromax Dutch Oven is uitstekend geschikt voor het vasthouden van warmte en het gelijkmatig koken van gerechten. Het is cruciaal om de temperatuur in de gaten te houden en indien nodig aan te passen. Als je op open vuur kookt, kun je de Dutch Oven dichter bij of verder van het vuur zetten om de hitte onder controle te houden. Als u op een fornuis kookt, past u de warmte van de brander naar behoefte aan. Handige accessoires om op een veilige manier de Dutch Oven in het vuur te zetten zijn de: 

1. Petromax Aramid Pro vuurhandschoenen

2. Petromax vuur-blaaspijp 

3. PetromaxOven Lid-Lifter

Foto: Dutch Oven lid-lifter 

4. Aan de slag!

Roeren en controleren op gaarheid: Bij het koken met een Dutch Oven is het belangrijk om de ingrediënten af ​​en toe te roeren en te controleren op gaarheid. Gebruik een lepel of vork om te controleren of het voedsel mals en gaar is.

Foto: Petromax accessoire set lepel + spatel 

5. Onderhouden

Reiniging en Onderhoud: Reinig de Dutch Oven na gebruik met warm water en bijvoorbeeld de chainmail cleaner (klik hier voor de complete set). Vermijd het gebruik van zeep of agressieve reinigingsmiddelen, omdat deze het doorgewinterde oppervlak kunnen beschadigen. Droog de Dutch Oven goed af en breng een dun laagje olie aan om roesten te voorkomen.

Foto: Petromax verzorgingsset 

Vragen? Stel ze gerust! 

In ieder buitenmens schuilt een fantastische buitenkok, wij helpen je graag bij het kiezen van de perfecte uitrusting. Kook je voor een groot gezin? Of ben je met z'n tweetjes... Voor iedere gelegenheid hebben wij de Dutch Oven die bij jou past. Onze klantexperts kunnen er uren over doorpraten, en wij hebben zelfs echte buitenkoks in ons team die uit de praktijk spreken. Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Thuis Voorbereid – Overleven in Je Eigen Huis
    13 / Dec / 2024

    Hilliene Reitsema - 11 / May / 2023

    Thuis Voorbereid – Overleven in Je Eigen Huis

  • Overleven in de natuur tijdens een ramp : Wat heb je nodig?
    13 / Dec / 2024

    Hilliene Reitsema - 11 / May / 2023

    Overleven in de natuur tijdens een ramp : Wat heb je nodig?

  • Welke Tent Past bij Jouw Avontuur?
    03 / Dec / 2024

    Hilliene Reitsema - 11 / May / 2023

    Welke Tent Past bij Jouw Avontuur?

  • Het inspirerende verhaal van onze ambassadeur Miriam Lancewood
    22 / Jul / 2024

    Hilliene Reitsema - 11 / May / 2023

    Het inspirerende verhaal van onze ambassadeur Miriam Lancewood

  • Ontdek de vrijheid van barefoot wandelschoenen
    13 / May / 2024

    Hilliene Reitsema - 11 / May / 2023

    Ontdek de vrijheid van barefoot wandelschoenen

  • Gastblog: De kunst van het niets doen door Miriam Lancewood
    30 / Apr / 2024

    Hilliene Reitsema - 11 / May / 2023

    Gastblog: De kunst van het niets doen door Miriam Lancewood

  • Wat is een Underquilt?
    14 / Feb / 2024

    Hilliene Reitsema - 11 / May / 2023

    Wat is een Underquilt?

  • Een gegarandeerd lekker buitenkookfeest met Petromax.
    22 / Dec / 2023

    Hilliene Reitsema - 11 / May / 2023

    Een gegarandeerd lekker buitenkookfeest met Petromax.

  • Vegan Herfst Stoofpot uit de Dutch Oven
    15 / Dec / 2023

    Hilliene Reitsema - 11 / May / 2023

    Vegan Herfst Stoofpot uit de Dutch Oven

  • Geroosterde Wintergroenten uit de Dutch Oven
    15 / Dec / 2023

    Hilliene Reitsema - 11 / May / 2023

    Geroosterde Wintergroenten uit de Dutch Oven

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Bushcraftshop BV 9.5 / 10 - >9000 Reviews @ Kiyoh - Thuiswinkel Waarborg
->
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »