Kampvuurkok & Hilliene Reitsema - 14 / Dec / 2022
Kerstdiner uit de Dutch Oven | Recept
Ho ho ho! Het is bijna kerst, en dat betekent... gezellig samen eten! Met de recepten van Kampvuurkok Arriën steel jij de (kerst)show dit jaar met een heerlijke Gronings recept uit de Dutch Oven.
Moi eem! Wat maakt deze stoof zo heerlijk Gronings? Nou! Door de authentieke ingrediënten zoals roggebrood, augurk, kappertjes en citroen. Deze vindt je in geen ander stoofpot recept. 'Zoals met alle stoofschotels geldt, liever laag en traag dan hard en zwart. Zorg dus dat je het zo lang mogelijk zachtjes laat pruttelen. Hoe langer het pruttelt hoe malser het vlees. Elk soort rundvlees kan. Sukadelappen, rib lappen, soepvlees. Vegetariërs zouden seitan of een andere vleesvervanger kunnen gebruiken.'. Kampvuurkok heeft dit recept aangepast om er een één-pans-maaltijd van te maken. Door er snijbonen winterpeen en aardappel aan toe te voegen. 'Voel je vrij en maak van Kampvuurkoks Groninger Dutch Oven Stoof je eigen stoof. Gebruik je fantasie en kijk zelf hoe je hem aan kan passen en naar je hand kan zetten. 45 minuten voor je gaat serveren voeg je aardappels en ‘harde’ groenten toe. te vegen. 15 minuten voor serveren voeg je zachte groente zoals prei toe.' 1. Dutch Oven Eetsmakkelijk! Of zoals ze in Groningen zeggen... Smoakelk eten aalmoal! Wij bedanken Arrien voor dit heerlijke recept, voor meer recepten neem een kijkje op zijn website. Groninger 'Grunninger' Dutch Oven Stoof
Voorbereidingstijd 30 min | Bereidingstijd 2 uur, 30 min | Totale tijd 3 uur
Gang: Hoofdgerecht | Keuken: Nederlands | Porties: 8 | CALORIEËN: 294 kcal
Equipment
Ingrediënten
Instructies
Bereid de stoof voor
NUTRITION